Menu serwisu
Start
Patron Szpitala
Dyrekcja szpitala
Oddziały szpitalne
Transport sanitarny
Blok Operacyjny
Poradnie specjalistyczne
NiSOZ
Diagnostyka medyczna
Rehabilitacja i fizykoterapia
Centralna Sterylizatornia
Epidemiologia
Prawa pacjenta
Dokumentacja medyczna
Przetargi
Praca i ogłoszenia
Kontakt z nami
Certyfikaty
Księgowość
Cennik usług szpitala 2017
Kuchnia
Szpital dla Wszystkich
Szukaj
Poczta
Środki unijne
Informacja dla osób niepełnosprawnych
Przetargi archiwum
Karty charakterystyki substancji niebezpiecznych
Start arrow Kuchnia
Kuchnia

Jadłospis:

- jadłospis

Szanowni Pacjenci,

Prawidłowe odżywianie jest jednym z ważniejszych czynników decydujących o właściwym rozwoju i funkcjonowaniu naszego organizmu. 

Rodzaj pożywienia wpływa nie tylko na odporność i długość życia, ale także na jego jakość. W Szpitalu obok żywienia podstawowego stosuje się diety lecznicze, są to diety w których żywienie z przyczyn zdrowotnych zostało dostosowane do stanu zdrowia, poprzez: produkty spożywcze, konsystencje diety oraz techniki kulinarne. 

Przygotowywane są następujące rodzaje diet:

- dieta podstawowa
- dieta łatwo strawna
- dieta łatwo strawna bogatobiałkowa
- dieta łatwo strawna niskobiałkowa
- dieta łatwo strawna z ograniczeniem tłuszczu (wątrobowa)
- dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
- dieta ubogoenergetyczna
- dieta łatwo strawna z ograniczeniem substancji pobudzających wydzielanie soku żołądkowego
- dieta łatwo strawna o zmiennej konsystencji
oraz diety indywidualne, stosowane na zlecenie lekarza

Serdecznie zapraszamy osoby zainteresowane do korzystania z powyższych diet.
Jesteś naszym 880185 odwiedzającym